گروه مشاوره های دندان پزشکی در کلاب لبخند

روی تصویر زیر کلیک کنید

مشاوره با دندان پزشک
جستجو  کاربران  قوانین 
ببند
نام کاربری:
رمز عبور:
رمز عبور را فراموش کرده ای؟
ثبت نام
ورود

صفحات: 1
تورم زير كشكك زانو بدون درد!
با سلام خدمت استاد
من بازيكن تيم فوتبال هستم كه بصورت حرفه اي در سطح اميد باشگاه هاي كشور بازي مي كنم.21 سال سن دارم و با قد 181 و وزن 74 كيلو گرم.
به علت پستي كه در زمين دارم بالجبار با هر دو پا اقدام به شوت زني مي كنم. مدتي قبل از ايجاد عارضه در زير كشكك زانوي پاي چپ(پاي غير تخصصي) حالتي مانند خالي كردن ايجاد مي شد.البته اين حالات زياد جدي نبود. تا اينكه دو هفته قبل در تمرينات بعد از زدن چند شوت با پاي چپ احساس درد كوچكي در پاي چپم كردم كه زياد جدي به نظر نمي رسيد و در فوتبال يك درد معمولي حساب مي شد.بعد از رفتن به خانه متوجه تورمي زير كشكك زانويم شدم كه كاملا بدون درد بود.زانويم بدون درد و بدون محدوديت باز و بسته مي شود.فقط گاهي حس درد خفيفي در عمق و زير كشكك زانويم حس مي كنم.نكته عجيب اين است كه تورم طي اين دوهفته كه من هيچ فعاليتي ندارمو استراحت مطلق مي كنم هيچگونه تغييري نكرده است.استاد گرامي از شما خواهش مي كنم با راهنمايي هاي كامل خودتون مشكل من رو در ابتدا تعريف كنيد و بعد از اون مراحل درماني اين مشكل رو شرح بديد.
ممنون از لطف شما
عكس اول از زانوي خودم:
http://tinypic.info/files/6o5ua3q23y97yt9olmqf.jpg
عكس دوم:
http://tinypic.info/files/ekusvbur00fiu6buynup.jpg

آقای رضا جباري (فوتباليست)
به نکات زير توجه کنيد:
1. ورم عکس اول با دومی متفاوت است، علت چيست؟
2. آيا روش گرفتن يا زاويه دوريين متفاوت بوده؟
3. آيا بر روی زانو فشاری وارد گرديده؟
4. در اين عکس¬ها می¬توان به موارد زير اشاره نمود:
a. در هر دو عکس (محل ورم) نقطه¬ای است که تاندون کشکک به استخوان تيبيا متصل است.
b. در سمت خارجی پا عکس اول رباط ديگری استخوان تيبيا را به استخوان فيبولا وصل نموده.
5. در ارتباط با خالی کردن زير زانوی چپ بايد به موارد زير اشاره نمود:
a. احتمالاً آسيب وارده به رباط متقاطع قدامی باشد.
b. احتمالاً آسيب وارده به رباط خلفی ميانی زانو باشد.
c. احتمالاً آسيب وارده به رباط خارجی طرفی زانو باشد.
d. وجود بورس (کيسه¬هايي پر از مايع) در ناحيه زير زانو باشد.
6. احتمالاً قبلاً در رفتگی يا پيچ خوردگی در استخوان کشکک رخ داده و در حالت نهفته بوده که با فشارهای وارده اين عارضه توسعه يافته و درحال حاظر به مرحله حاد رسيده است.
7. و ممکن است عوامل ديگری هم دخالت داشته:
a. عدم آمادگی جسمانی در زمان شروع مسابقات ليک.
b. برخورد به علل مختلف و عدم توجه به آن.
c. بدون گرم کردن شروع به شوت زدن¬های غير اصولی.
8. نکته¬ای که برای من جای تعجب داشت اين است¬که، شما به درد زانو در فوباليست¬ها اشاره نمودايد که حالت عادی دارد، کليه اندام¬های يک ورزشکار سرمايه او می¬باشند برنامه ريزی برای کسب سود بيشتر از اصول اساسی يک تاجر می¬باشد. پس ما بايد از ديدگاه اقتصادی به تمام اندام¬های خصوصاً اندام¬های تحتانی نگاه کنيم.
پيشنهاد:
1. جای هيچگونه نگرانی نيست، بسيار از فوتباليست¬های معرف ليگامنت¬های متقاطع را عمل نموده و بهتر از زمان گذشته در صحنه مسابقات حضور قدرتمندی را از خود نه نمايش گذاشته¬اند.
2. برای تشخيص دقيق عارضه نياز به آزمايش عکس، و يا آرتروسکوپی می¬باشد.
3. در آرتروسکوپی احتمالاً ممکن است فرد را بيهوش ¬کنند اگر امکان داشته باشد راديوگرافی ياعکسMIR گرفته شود.
4. با مشخص شدن وضعيت راه درمان منتقطی تر می¬باشد.
5. اما اجرای برنامه¬های محافظتی و درمانی زير برای هميشه لازم است:
 ماساژ درماني
 آب درماني
 حرکات اصلاحي و درماني
 برنامه آمادگي جسماني
1. ماساژ درماني :
a. روزي دو مرتبه بعد از بيدار شدن از خواب و 30 دقيقه قبل از خوابيدن.
b. ماساژ به صورت آرام (حالت نوازش بچه) بدون فشار مي باشد.
c. قبل از ماساژ بايد دست ها را با آب و صابون شسته و در هواي آزاد خشک شود.
d. محلول ماساژ شامل: روغن زيتون، يا بابونه، يا بادام تلخ، يا گردو، (زيتون تصفيه نشده از همه بهتر است)، در شيشه 1 ليتري يک ريخته، براي هر بار ماساژ يک قاشق غذا خوري روغن کافي مي باشد.
e. مجدداً تأکيد مي¬گردد، ماساژ بايد با حالت آرامش و بدون فشار باشد، از نقطه¬اي که درد وجود دارد به فاصله 20 سانتي متر از هر طرف روغن ماليده و در حدود 20- 18 دقيقه ماساژ را انجام مي¬دهيد.
f. توجــه! در شب مي¬توانيد بعد از ماساژ از گرما درماني هم استفاده کنيد (نمک داغ، آتروپات، و غيره).
g. اجراي حرکات کششي بحالت آرام و بدون جهش يا پرش و ضربه بايد در برنامه کار روزانه گنجانيده شود، بهترين زمان آن اگر براي شما مقدور باشد صبح است.
h. بعد از اجراي حرکات کششي نبايد در يک نقطه ثابت بايستيد، حداقل 15- 10 دقيقه زمان لازم است تا حرارت بدن شما در حالت آرامش قرار گيرد.
i. زمان ورزش کردن بايد از زانوبند محافظتي (ساپورت کننده زانو) استفاده نمائيد، البته براي اجراي حرکات ورزش از نوع بدون ميله استفاده شود.
j. بعد از اتمام برنامه ورزشي در معرض کوران هواي سرد (باد، کولر، پنجره باز)، استفاده از آب سرد هم نوشيدن و يا شستشوي صورت يا ديگر اعضاي بدن خود داري کنيد.
k. در زمان اجراي حرکات ورزشي بايد از جوراب حوله¬اي ضخيم وکفش مناسب که داراي حداقل 3- 5/2 سانتي متر زيره باشد استفاده کنيد که فشارهاي وارده بر زانو را خنثي نمايد، بهترين نوع کفش (کفش¬هاي خارجي است که بستگي به توان شما دارد).
2. آب درماني:
 در طول هفته مابين 3- 2 جلسه، هر جلسه مابين 60- 50 برنامه هاي زير در داخل استخر آب گرم در عمقي که ارتفاع آب تا وسط سينه شما قرار بگيرد اجرا گردد:
 اول ماساژ براي زانو، کمر و عضلات لگن.
 اجراي چند حرکت کششي نرم قبل از وارد شدن در داخل آب استخر.
 راه رفتن در استخر (اين حرکات در عرض استخر اجرا مي¬گردد).
 مدت زمان آن بستگي به توان و حوصله شما دارد، مي¬توانيد بصورت زمان هاي 10- 7 دقيقه راه برويد، مقداري استراحت نموده دوباره حرکات راه رفتن را تکرار کنيد، سرعت حرکت خيلي آرام و کنترل شده مي¬باشد.
 در صورتي که با فنون شنا آشنايي داريد مي¬توانيد شنا کرال سينه و پشت را بصورت آرام اجرا نمائيد.
 بعد از بيرون آمدن از آب استخر تا مدت زمان 45 دقيقه نبايد در معرض هواي آزاد قرار بگيريد.
3. بعداز مشخص شدن نوع و مقدار عارضه اجرای برنامه دو روش تمرينی زير هماهنگ می¬گردد.
منتظر ارائه گزراشات شما هستم.
4. حرکات اصلاحي و درماني:
5. برنامه آمادگي جسماني:
با سلام و خسته نباشيد خدمت استاد وجدان زاده.
در ابتدا بابت كمك رساني بي دريغ شما نسبت به من وساير دوستان كمال تشكر رو دارم.
استاد خدمت شما عرض كنم بعد از گرفتن MRI گزارش پزشك بدين شرح هستش:
در بررسي مقاطع تهيه شده از T1W , T2W,Farsat,ساژيتال -كورونال T2W Fatsat , آگزيال T2W از مفصل زانوي چپ:
1- در نواحي هيپو intence در T1W و هيپر Intence در T2W در بخش پروگزيمال تي بيا و Fibula و همچنين كنديل مديال و لترال فمور مطرح كننده Bone bruise مي باشد.
2 - مينيسك ها نماي طبيعي و سيگنال LOW و هموژن دارند. در آنها سيگنال Bright غير طبيعي و يا پارگي ديده نمي شود.
3 - افيوژن مفصلي غير طبيعي مشهود نيست،كپسول مفصلي در حد طبيعي است.
4 - مفاصل پاتلا فمورال و تي بيا فيبولار عارضه اي ندارند.
5 - نسوج و عروق مجاور طبيعي هستند.

استاد اين شرح كامل آزمايشات من بود.
با توجه كه مشكلي خطرناكي مشخص نشده اما هنوز ورم زانو برطرف نشده!
و در سرما و يا فشار تا حدود خفيفي درد حس مي كنم.
با توجه به اين نتايج نظر و توصيه شما چطور است؟
ممنونم
آقای رضا جباري
به نکات زير توجه کنيد.
1. از اين که دير جواب ارسال شده پوزش می¬خواهم چون جهت تمرينات تيم ملی در مريوان بودم.
2. بطور کلی منيسک¬ها و سيگنال¬های در هر دو حالت طبيعی، بافت¬ها، رگ¬ها، مفاصل کشکک ران، نازکی نی، درشت نی،عارضه¬ای وجود ندارد، تنها موری که می توان بدان اشاره نموده ضرب¬ديدگی سر کنديل (محل اتصال استخوان ران با استخوان درشت نی و نازک نی) است. و اين حالت احتمالاً در اثر وارد آمدن ضربات کوچک (پيچ خوردگی، ضربديدگی، برخوردهای غير عمد، ... آخر) که در ورزش فوتبال وجود دارد.
پيشنهاد:
1. برای بهبودی التهاب استخوان زمان بيشتر نياز می¬باشد.
2. چون زانو از حساسيت خاصی برخوردار می¬باشند آماده نمودن امکان محافظتی از واجبات می¬باشد.
3. همانطوری که قبلاً توضيح داده شده برنامه¬های درمانی بايد اجرا گردد. با توجه به اين نکته که گرما درمانی توأم با ماساژ در شب اجرا گردد.
4. استفاده از 3 عدد آمپول ويتامين D3 به فاصله هر 10-7 روز به بهبودی کمک می¬کند.
5. استفاده از زانوبند محافظتی در تمرينات و زمان اجرای حرکات تقويت کننده لازم است.
6. سرما آب سرد، وسايل پلاستيکی، راه رفتن روی کاشی، موزائيک، کفپوش، نزديک ديوار بتونی ميز فلزی، پنجره آلومنيومی نشستن برای زانو مضرمی¬باشد.
7. اگر برای شما امکان داشته باشد بغير از آب درمانی دويدن برای تقويت عضلات اطراف زانو در داخل آب بسيار نافع می¬باشد.
8. و آخرين نکته اين¬که برای کاهش اين گونه دردها می¬بايست عضلات را فبل از خواب و قبل از تمرينات ماساژ داد. چون تمرينات خودم در حال حاضر روزانه حداقل بين 16- 14 کيلومتر دويدن در مسيرهای مختلف و کوهنوردی است و تاکنون با اين عارضه مواجه نشده¬ام، لازم به ذکر است که بدنسازی در هر دوره بصورت کامل اجرا می¬گردد. (در زمان رقابت در سطح قهرمانی روزانه حدود 25 کيلومتر تمرينات سنگين اجرا می¬شد).
از درگاه پروردگار عالم آرزوی سلامتی و حضور در صحنه¬های ورزشی با قدرت و آمادگی کاملی را خواستارم.

:evil: :{} با تشکر -استاد گرامی در -ام ای ار -پارگی منیسک نشان داده شده بود ولی بعد عمل ارتروسکوپی چسبندگی منیسک تشخیص داده شد قبل عمل درد شبانه داشتم وگرفتگی کم زاتو بعد عمل گرفتگی زانویم خوب شده ولی درد شبانه را دارم-15روز است که عمل کرده ام. هر روز 45دقیقه در اب راه میروم :{} و10جلسه فیزیو تراپی دارم -وزن 83 قد 180 شغل معلم .علت چسبندگی واقدامات بعد عمل دوستتان دارم عابدی
آقای عابدي (MRI -پارگي منيسک)
به نکات زير توجه کنيد:
1. با توجه به اطلاعات شما وزن حدود 8 کيلوگرم اضافه می¬باشد که با توجه به تنظيم برنامه غذايي مناسب، فعاليت و خواب مناسب، حداقل 3 ماه زمان لازم است به حالت نرمال برسد.
2. علت درد مربوطه به بر قرار ارتباط بين اندام¬هايي است¬که آسيب ديده و مورد عمل آرتروسکوپی قرار¬گرفته¬اند.
3. درد شبانه مربوطه به کم تحرکی به دليل استراحت و عدم فعاليت در اندام¬های آسيب ديده می¬باشد، چون در مواقع کم تحرکی و يا عدم فعاليت مواد سمی اضافه از اندام¬های آسيب ديده خيلی کم دفع ¬گرديده و اين عمل موجب مسموميت در اندام¬ها و بروز درد می¬گردد.
4. علت چسبندگی: احتمالاً مربوطه به فشارهای نامناسب فيزيکی، فشارهای روحی روانی،کمبود مواد مغذی، وارد آمدن ضربات ناگهانی و عدم توجه به آن، کم تحرکی در اندام¬ها، از همه مهمترخونريزی درون کيست مفصلی که باعث تحريک شيميايي می¬شود، و¬اگر شديد باشد لخته خون تشکيل شده و باعث چسبيدن و اتصال غير طبيعی بافت پيوندی و به وجود آمدن اجسام آزاد شده (کلسيفيکاسيون) چناچه فرد يکبار دچار چنين حالتی شود، احتمالاً التهاب مزمن به دنبال آن وجود دارد.
پيشنهاد:
1. روش کار : ماساژ با مخلوط از روغن¬هايي¬که در برنامه¬ها ذکر شده يا آنچرا که باعث ترميم بافته گردد، اجرای حرکات کششی، نرمش سبک (بدون جهش و پرش ويا ضربه زدن).
2. کاهش فشارهای سنگين از روی اندام¬های تحتانی
3. استفاده از زانوبند محافظتی (زمان اجرای حرکات ورزشی «در داخل آب استفاده نشود»، در حالت عادی، شب¬ها آن¬را از روی زانو باز کنيد.
4. استفاده از کفش و جوراب مناسب.
5. پياده روی در مسيرهای صاف و هموار.
6. در مسيرهای شيبدار و پله دقت شود فشار وارد نگردد، يا با عجله حرکت نکنيد.
7. استفاده از تغذيه مناسب مخصوصاً شبزيجات، لبنيات، ميوه¬ها، و مواد معدنی کلسيم دار و تقويت کننده مفاصل زانو با نظر پزشک معالج.
8. دور جستن از سرما، آب سرد، ديوار بتونی، درب و پنجره فلزی (حداقل فاصله 5/1 متر باشد).
9. برنامه داخل آب بايد بصورت ست¬های تنظيم شده 10- 8 دقيقه حالت راه رفتن زانو بلند آرام و کنترل شده باشد.
10. بعداز گذشت 3- 5/2 ماه برنامه¬های ورزشی تقويت کننده عضلات (آمادگی جسمانی به مدت 5/2- 2 ماه نياز است که با توجه به وضعيت جسمانی شما، وضعيت زانو (مقدار خم و راست شده، نقطه درد، التهاب) تنظيم می¬گردد.
از درگاه حضرت¬حق آرزوی سلامتی و بهبودی شما را خواستارم، منتظر گزارش بهبودی و تنظيم برنامه¬های بعدی هستم
سلام
من مدت چندسالی است که درد زانو دارم بطوری که دربالا وپایین رفتن درشیبها وپله ها احساس درددر کشکک زانو دارم.وقتی جایی بدون حرکت باشم احساس دردشدیدی در زانوها میکنم واغلب بادردشدید زانویم باز میشود.امروز وقتی ازخواب بیدارشدم احساس دردشدیدی در هردوزانویم کردم وبالای مفصل زانویم متورم گشته بصوری که لمس ناحیه متورم نیز باعث درد شدید میشود ونمیتوانم زانوهایم رابازوبسته کنم لطفا مرا راهنمایی کنید.علت چیست؟بیماری چیست؟(37ساله-وزن67-قدتقریبا 175-کارمند شرکت نفت-خوزستان) :(
کورس شهبازي
نکات زير توجه کنيد:
1. با توجه به قد از نظر علمی شما دارای جثه متوسط می¬باشيد، وزن بايد از 67- 73 کيلوگرم باشد.
2. علت دردی که اشاره نموده¬ايد مربوط به وجود آرتروز است که با گذشت سن برای همه بروز مینمايد.
علل و عوامل بروز آرتروز:
1. سن«براساس نظر متخصصان از سن 30 سالگي در اثر كاركردن زياد و افزايش سن شروع مي¬شود» اما در ايران براي خانم¬ها از سن 18تا20 و مردان ازسن22تا25 سالگي در حدود 10سال زودتر مي¬باشد.
2. ايجاد سائيدگي¬كه امري عادي است چه جوانان و افراد ميانسال.
3. چاقي يا افزايش وزن.
4. تعدادي از مشاغل«خياطي، ماشين نويسي، رانندگي، كامپيوتر،....»
5. زندگي ماشيني.
6. تغذيه نا مناسب و ناكافي «در تمام دوران كودكي، نوجواني، و ميانسالي» در زنان بيشتر مي¬باشد.
7. وجود تغييرشكل¬هاي ساختماني در بدن«مثل پاي پرانتزي، پاي ضربدري».
آرتروز:
از نظر پزشکي: آرتروز يک بيماري مفصلي است¬که در نتيجه واکنش¬هاي پيچيده عوامل سلولي، بيوشيمايي و بيومکانيکي مؤثر بر روي غضروف، سنيويوم و نيز استخوان زير غضروفي ايجاد شده و به مرور منجر به از دست دادن کارکرد مفصلي و بروز علائم مي¬شود.
تعريف عمومي: تشكيل استئوفيت «جدا شدن تكه¬هاي كوچك استخوان از مفاصل». براساس تحقيقات بعمل آمده توسط انجمن ملي پوكي استخوان در بريتانيا در سال 2006- وآمار منتشره از هر 3 نفر خانم و12 نفر آقا «هر گروه 1 نفر» به آرتروز مبتلا مي¬شوند. كه آغاز مراحل اوليه آن از ميانسالي مي¬باشد. بامتراكم شدن بافت¬ها و ايجادترك در قسمت¬هاي نرم آن عارضه توسعه مي¬يابد و بيشتر در مچ پا، لگن خاصره، ستون فقرات،گردن، زانو مي¬باشد.
علت اين¬كه در ميانسالي آغاز مرحله توسعه و پيشروي آن¬را ذكرنموده¬اند به دليل ضعف استخوان«فشردگي تراكم مغزاستخوان كمتر مي¬شود» مي¬باشد،كه در بعضي بشدت و سرعت¬ اتفاق مي¬افتد.
پيشنهاد راه درمان:
12. ورزش¬هاي مناسب«پياده روي سريع و با شتاب وبدون پرش و جهش تاٌثير دارد، شنا كردن، نرمش، دوري جستن از آب سرد و سرما، واستفاده نکردن از غذاهايي¬كه طبع سرد دارند.
13. كاهش فشارهاي غير معقول.
14. استفاده از داروهاي مسكن و ضد التهاب.
15. فيزيوتراپي ياآب درماني«هيدروتراپي».
16. حركت و درمان¬كه نقش اساسي در اين ارتباط دارد.
17. تقويت عضلات اطراف مفاصل و برداشتن فشار و استرس از روي آنها.
18. براي هر مفصل ياهر ناحيه¬اي از بدن تكنيك¬هاي حركت درماني ويژه¬اي وجود دارد «كه بايد روي آنها دقت لازم بعمل آيد».
19. مصرف كلسيم كافي در طول زندگي.
20. بر قراري تعادل بين ورزش، تغذيه، «اگرهماهنگ نگردد مشكل آفرين است»
21. فعاليت¬هاي جسمي دردهاي آرتروز راكاهش مي¬دهند. اگر درد وجود داشت آرام¬ترحركات را انجام مي دهيم.
22. از نشستن دو يا چهار زانو خود داري نموده، از پله¬ها آرام و با کمک بسمت پائين حرکت کنيد، پشت ميز اداره يا وسايط نقليه زاويه زانو از 90 درجه کمتر نباشد.
باعرض سبام و خسته نباشید مدت دو هفته است که سوالی مطرح کردم و منتظر جواب هستم :cry: خواهش میکنم هر چه زودتر جواب بدهید ممنونم
سلام من در تاریخ 15/12/89عمل جراحی پارگی مینیسک زانوی راست کردم که دکترم بعد از عمل گفت مفصل زانویم بسیار آسیب دیده تا عید من 10 جلسه فیزیوتراپی رفتم بعد از عید فهمیدم باردارم درد پای من شدید شده به طوری که صبح ها زانویم صاف نمیشود و بسیار آزار دهنده است اخیرا 10جلسه دیگر فیزیوتراپی رفتم که دردی از من دوا نکرد دکتر میگوید چسبندگی بعد از عمل ایجاد شده فقط با زانوبند میتوانم درست راه بروم که وقتی میبندم مچ پایم ورم میکند باتوجه به این که در ماه 4 بارداری هستم وزنم84وقدم 165 است چه کنم تا بهتر شوم من دختر 3 ساله دارم و به زودی سنگین تر میشوم شما راقسم میدهم مرا راهنمایی کنید
باعرض سلام و تشکر از اهمیتتان به نوشته های دیگران
من خانم خانه داری هستم که مدت 5 ماه پیش زانوی راستم را آرتروسکوپی کردم وبدون اینکه بدانم باردار بودم الان با گذشت این زمان و با وجود فیزیوتراپی 20 جلسه،گرما درمانی،آب درمانی،ورزش ،ماساژباروغن زیتون دردم بهتر که نشده بدتر هم شده طوری که شبها از درد بیدار میشوم و درد شدیدی در استخوان زلنویم احساس میکنم من قبلا هم برای شما سوال نوشته بودم و شما پاسخ داده بودید اما هیچ کدام از توصیه هایتان نتوانست دردم را کم کند.با توجه به این که در ماه ششم بارداری هستم و هیچ دارویی نمیتوانم مصرف کنم و درد زیاد همه توانم را برده کمکم کنید
علت جراحی:پارگی مینیسک
سلام خانم محبوبه وحیدپور
بنده جسارتا و با اجازه ی آقای وجدان زاده عزیز تا اونجایی که اطلاع دارم راهنمایی تون می کنم:
جرم شما بسیار زیاده (حداقل 20 کیلوگرم)، اول به فکر کاهش وزن باشید، با توجه به اینکه باردار هم هستید پیشنهاد می کنم با مشورت پزشک این کار رو انجام بدید تا نه به خودتون و نه به جنین آسیبی نرسه :) کاهش کالری-انرژی دریافتی و افزایش کالری-انرژی خروجی شما به کمک تمرینات هوازی چاره ی کاره.
حرکات جهشی و سریع برای شما مناسب نیست، شما میتونید عضلاتی رو که با زانو در ارتباط هستند رو تقویت کنید، این مورد کمک می کنه تا به مفصل فشار کمتری بیاد. برای مثال در حالت دراز کش(شکم رو به بالا) در حالی که دستهاتون زیر کمرتون هست پای مصدوم خودتون رو به حالت باز بالا بیارید و نگه دارید. این کار رو در طول روز حدود 36 بار به مدت 12 ثانیه انجام بدید. یا اینکه در حالتی که زانوتون باز هست پشتش رو به سمت زمین فشار بدید. با این کار عضلات پشت زانوتون تقویت میشه. البته بعد از اینکه این مراحل رو گذروندید میتونید فشار رو بیشتر کنید. چون در شرایط فعلی ظاهرا زانوتون نیاز به مراقبت بیشتری داره. در ضمن پزشک مشخص نکرده که آسیب زانوتون دقیقا در چه حدی هست؟(مثلا بون بروز یا آرتروز)
پیشنهاد می کنم که با پزشک دیگری غیر از پزشک فعلی تون هم مشورت بکنید تا ببینید نظرشون چی هست؟
آقای وجدان زاده هم مطالب کاملی رو درباره آسیب دیدگی زانو نوشتند که مطالعش مفیده...
شاد باشید و سلامت :)
ویرایش شده: coach coacher - 3 تیر 1390
محبوبه وحيدپور (درمورخ 22/03/90 پاسخ داده شده)
تورم زير كشكك زانو بدون درد!

احتمالاً چسبندگي به علت عدم حرکات صحيح و به موقع بوجود آمده، در ارتباط با وزن چون در حال حاضر باردار مي باشيد بايد مقداري غذا روزانه با نظر پزشک تغذيه خصوصاً از نظر ويتامين ها کنترل نمود!
حرکاتي مثل زانو زدن، بالا و پائين رفتن از پله، چمباتمه زدن، دويدن در سرازيري و سربالائي و دوچرخه سواري با ارتفاع کم زين دوچرخه همگي اين حالت را بدتر مي کنند. کفش بايد مناسب باشد و در موارد خاص کفي تجويز مي شود.
در موارد شديدتر علاوه بر ورزش، استفاده از چسب هاي مخصوص روي زانو، زانوبند و گاهي فيزيوتراپي کمک کننده است.
ورزش ها بايد به تدريج پيشرفته تر شود.
توصيه‌ها
1- وزن بايد كم شود. از خوردن غذاهاي سرخ کردني، چربي، و مواد قندي خودداري کنيد.
2- زانو بند يا چبسب نبايد محکم بسته شود، يک حالت حمايت کننده دارند.
3- قبل از گرما درماني، ماساژ با روغن زيتون به مدت 10- 7 دقيقه براي هر دو زانو اجرا گردد.
4- استفاده از گرما باعث كاهش درد مي‌شود براي اين كار مي‌توان از كيسه آب گرم استفاده كرد. اگر استفاده از گرما ممنوعيت خاصي نداشته باشد، مي توان از روش هاي زير استفاده کرد.
الف) قرار دادن مفصل مبتلا در آب گرم 40 – 38 درجه سانتيگراد و ماساژ آرام آن .
ب) استفاده از دوش آب گرم.
ج) قرار دادن كيسه آب گرم درون يک حوله واستفاده از آن بر روي اندام مبتلا.
بايد توجه كرد كه در برخي از بيماريها استفاده از كيسة آب گرم بسيار مضر است و قبل از استفاده از كيسة آب گرم حتما بايد اقدامات احتياطي را در نظر گرفت. از گذاشتن آن در زير اندام و يا خوابيدن بر روي آن نيز خودداري شود.
5- از كفش مناسب استفاده شود. (توضيحات کاملتر در قسمت مربوط به مراقبت از پا نوشته شده است).
6- از دو زانو و چهار زانو زدن و ايستادن طولاني مدت خودداري گردد.
7- از بالا و پائين رفتن از پله‌ها تا حد ممكن اجتناب شود.
8- به جاي نشستن روي زمين، از صندلي استفاده شود.
9- ورزش: انجام برنامه ورزشي و تقويت عضلات مي‌تواند به اندازه داروهاي ضد درد در درمان سائيدگي مفصلي مؤثر باشند. بي‌حركتي مي‌تواند باعث بدتر شدن سائيدگي مفصلي گردد. لذا نبايد نگران سائيدگي مفصل در اثر انجام فعاليت هاي توصيه بود. انجام اشتباه حركات ورزشي باعث بدتر شدن علائم و درد مي‌گردد. اگر انجام ورزش باعث تشديد درد شد، به اين معني است كه بايد مقدار فعاليت كمتر گردد و بطور تدريجي ميزان فعاليت افزايش داده شود.

ورزش هايي که براي شما مفيد هستند:
شنا كردن اولين گزينه پزشكان است.شنا به جز شناي كرال پشت،براي زانوها بسيار مفيد است. علاوه بر شنا مي‌‌توان در قسمت كم عمق استخر قرار گرفته و به مدت 15 دقيقه در مسير عرض استخر راه رفت. اين كار موجب مي‌‌شود بدون وارد آمدن فشار بر مفصل زانوي مبتلا به آرتروز، عضلات اطراف زانو تقويت شود تا وزن اندام‌هاي فوقاني به زانو وارد نيايد. البته امكان اين ورزش هميشه مهيا نيست.
دومين گزينه پياده‌روي است.پياده‌روي فشار زيادي بر زانوها وارد نمي‌كند. پياده‌روي سريع،اگر قبلا آسيبي در زانوهايتان نداشته‌ايد،مشكلي ندارد.اما به زانوهاي معيوب آسيب مي‌رساند.
دوچرخه‌سواري نيز بر روي زانوها فشار زيادي وارد نمي‌كند.به‌طور كلي هرگونه فعاليتي كه فشار كمي بر زانوها وارد كند و يا فعاليت‌هايي كه در آنها شما مجبور نيستيد به‌سرعت تغيير جهت بدهيد،براي زانوها مشكل‌ساز نيستند.

* احتمال اينکه حين ورزش کردن دچار زانو درد شويد وجود دارد. در اين صورت بايد استراحت کنيد و فعاليت را کاهش دهيد تا درد کاهش پيدا کند- اگر فعاليتي موجب احساس ناراحتي ، درد طولاني يا تورمي شود که بيشتر از دو روز طول بکشد و يا در طول شب فرد را از خواب بيدار کند بايد دو روز استراحت کنيد. هنگامي که درد کاهش پيدا کرد ورزش را به صورت کاملا ملايم ادامه دهيد.به تدريج ورزش را به سطح قبلي خود برسانيد.به خاطر داشته باشيد که از انجام حرکات خاصي که موجب درد مي شوند خودداري کرده و آنها را با احتياط بيشتري وارد برنامه ورزشي خود کنيد.
* توجه داشته باشيد که ورزش بايد ملايم باشد و براي رسيدن به نتايج مطلوب نيازي به عرق ريختن فراوان ،در آمدن اشک شما و جراحت و خونريزي نيست!!!
ویرایش شده: محمد وجدان زاده - 17 تیر 1390
صفحات: 1
کاربرانی که هم اکنون این موضوع را می خوانند:

مشاوره با دندانپزشک